Låntagaravtal Bibliotek Mellansjö

JavaScript är inte aktiverat i din webbläsare!
För att e-tjänsten ska fungera korrekt behöver du aktivera JavaScript.

Information om hur du aktiverar JavaScript kan du få genom att söka i hjälpfunktionen i din webbläsare eller söka på webben.

alternativText


När alla bibliotek (Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda) går in i Bibliotek Mellansjö-samarbetet under 2018 förs alltså åtta bibliotekskataloger inklusive låntagarregister samman i ett gemensamt register. Låntagarregistret med personuppgifter bestående av namn, personnummer, adress, telefonnummer samt mailadress, kommer att användas på samma sätt som tidigare, det vill säga endast för administration av bibliotekets cirkulation av medier och de omfattas av strikt sekretess enligt 40 kap 3 § Offentlighets- och sekretesslagen samt GDPR.

När du signerar låntagaravtalet samtycker du till att dina låntagaruppgifter hamnar i bibliotekssamarbetet Bibliotek Mellansjös gemensamma och kommunövergripande databas samt att ta del av och följa bibliotekets låneregler och att kontinuerligt uppdatera dig om dem.

Du behåller ditt gamla lånekort, det följer ditt personnummer och kommer att flyttas över till det nya systemet. Det enda du behöver göra är att kontakta oss för att få en ny pinkod.

Dina lån registreras i bibliotekens gemensamma databas. Dessa uppgifter är konfidentiella och så snart lånet är återlämnat, och eventuella skulder är betalda, raderas uppgiften i databasen. Du har alltid möjlighet att få veta vad som finns registrerat på ditt bibliotekskort om du uppvisar legitimation.

Under övergången till det nya bibliotekssystemet kan det uppstå tekniska problem, vilket kan medföra längre köer samt tillfälliga begränsningar i våra öppettider. Vi ber er ha överseende med detta.

Du är välkommen in på ditt bibliotek för att skriva under låntagaravtalet. Det går också att signera avtalet digitalt med e-legitimation.

Välkommen till ditt bibliotek och Bibliotek Mellansjö!

Inloggning

Tjänsten kräver inloggning och signatur med hjälp av e-legitimation tex. BankID.