Intresseanmälan Valfunktionär

JavaScript är inte aktiverat i din webbläsare!
För att e-tjänsten ska fungera korrekt behöver du aktivera JavaScript.

Information om hur du aktiverar JavaScript kan du få genom att söka i hjälpfunktionen i din webbläsare eller söka på webben.

Här kan du anmäla ditt intresse att arbeta som valfunktionär vid val till Europaparlamentet söndagen den 26 maj. För att anmäla dig som valfunktionär ska du ha fyllt 18 år och inte ha något politiskt uppdrag. I arbetsuppgiften som röstmottagare krävs ett hjälpsamt och vänligt arbetssätt samt stor noggrannhet. Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning för att få ett förordnande som röstmottagare.

Vid val organiseras arbetslag med röstmottagare i kommunens 30 valdistrikt. Arbetslagen organiseras med en ordförande och en vice ordförande samt 4 röstmottagare. Observera att röstmottagaren blir tilldelad ett valdistrikt av valnämnden. På valdagen är vallokalerna öppna klockan 08:00-21:00, därefter ska alla röster räknas. Det innebär att arbetsdagen kan pågå fram till midnatt eller ännu längre.

I arbetsuppgiften ingår att röstmottagare även hjälper till att ställa i ordning vallokalen på lördagen 25 maj. Detta beräknas ta ett par timmar och ingår i arvodet på valdagen.

Valnämnden har beslutat att arvodet för röstmottagare per valdag är:
4 500 kr till ordförande valdistrikt
4 000 kr till vice ordförande valdistrikt
3 500 kr till övriga röstmottagare
500 kr vid utbildningstillfället

Val av inloggning

Välj inloggning nedan. För att du ska kunna följa ditt/dina ärenden och se status på ”Mina sidor” måste du logga in med e-legitimation. Då fylls även dina personuppgifter i automatiskt.